Τι είναι η γύρη

Είναι το προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα των φυτών (γυρεόκοκκοι) των Σπερματόφυτων. 

Χημική σύσταση:

Η μέση χημική σύσταση είναι πρωτεΐνη 25,7%, λιπίδια 4,8%, υδατάνθρακες 27%, ανόργανα άλατα(τέφρα) 3,1%, νερό 30%, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Θρεπτική αξία :

Η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας.

Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς και έχει διουρητική δράση. Βελτιώνει την όρεξη γι'αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα για περιπτώσεις αδυναμίας και εξασθένισης του οργανισμού, κακού μεταβολισμού, εντερικών ανωμαλιών, ψύχωσης και νευρασθένειας καθώς και απώλειας μνήμης. Βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση(ανοσοποίηση). Είναι πλούσια σε κιστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών, αλλά και σε ρουτίνη(γνωστή ως βιταμίνη R) η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες. Επίσης, αυτή η πλήρης φυσική τροφή έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και παράλληλα μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης.

Δοσολογία:

Μια κουταλία της σούπας (13-15γρ.) την ημέρα, καλύπτουν μεγάλο μέρος από τις ημερήσιες ανάγκες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Καλό θα ήταν η κατανάλωση γύρης να ξεκινήσει με μικρότερη ποσότητα μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός και σταδιακά να φτάσουμε στην προτεινόμενη ημερήσια δοσολογία. Η διάρκεια κατανάλωσης θα πρέπει να είναι συνεχόμενη για τουλάχιστον 4 μήνες. Μπορεί να καταναλωθεί αυτούσια ή διαλυμένη σε φυσικό χυμό.

Συσκευασία:

Διατίθεται σε συσκευασίες των 430 γρμ. και 220 γρμ.